Мехмед Дикме: След нови избори е възможен съюз ГЕРБ-ДПС

„При следващи избори е възможна коалиция между ГЕРБ и ДПС. Томислав Дончев потвърди думите ми в изборната нощ. „Коалиция” не трябва да бъде лоша дума за България, стига резултатът от нея да е положителен за държавата“. Това каза в студиото на „Събуди се” бившият земеделски министър и бивш член на ДПС Мехмед Дикме. След което допълни, че за съжаление през последните години видяхме такива (коалиции), които са в интерес единствено на политическите лидери.
Според Мехмед Дикме българските политици са изключително нечистоплътни в своите намерения и изказвания и има огромно разминаване в думите и делата им. Дикме смята, че това, което казват пред обществото и медиите е едно, а какво договарят зад кулисите – съвсем друго.
„Преди няколко месеца казах, че „кафето” в Кърджали ще се окаже изключително горчиво за лидера на БСП Сергей Станишев. Резултатите от изборите показват, че не само е било горчиво, но може би и отровно”, допълни Мехмед Дикме. Той призна, че е бил изненадан от изказването на Лютви Местан, че са възможни предсрочни избори. Според Дикме, това е свързано най-вече с предстоящи промени в кабинета.
„Прекаленото разширяване би било и във вреда на ДПС. В момента в партията има достатъчно добри и опитни политици, които познават ситуацията. Трябва освен да се главозамайват от изборните резултати и направят много обстоен анализ – защо при участието на всяка една политическа формация в коалиция с ДПС, след изтичане на мандата тя изчезва от политическата сцена. Пример е НДСВ, и това което става с БСП”, изтъкна Дикме.

Коментирай първи

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.