Медведев се сопна на руския СЕМ: Включете си мозъците!

Руският премиер Дмитрий Медведев, който е голям почитател и редовен потребител на социалните мрежи, използва Фейсбук, за да се сопне на чиновниците от Роскомнадзор и да ги посъветва да си включат мозъците.

Повод за гнева на предишния президент и настоящ премиер стана изявлението на говорителя на държавната комисия за надзор над комуникациите Вадим Ампелонски, който заяви по радио “Эхо Москвы”, че наистина достъпът до Twitter от Русия може да бъде блокиран. Ампелонски се аргументира, че те (Twitter) категорично отказват да изпълняват исканията на Роскомнадзора и Генералната прокуратура за премахване на екстремистко съдържание – т. е. компанията последователно заема неконструктивна позиция и по такъв начин създава условия, в които блокирането на този ресурс става неизбежно.

Освен това Вадим Ампелонски отбеляза, че блокирането на един туит ще доведе до това, че мрежатата няма да бъде достъпна по цялата територия на Русия, предаде ИТАР-ТАСС.

И тъй като изявлението на Ампелонски не е изолиран случай или негово лично мнение, премиерът Медведев реагира гневно не къде да е, а от страницата си във Фейсбук. Където написа дословно следното: „Понякога някои чиновници трябва да си включват мозъците”.

Свързани публикации

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.