Мъж си глътна езика, докато събаряха къщата му в село Марчево

Днос до обяд вече са бутнати четири незаконни къщи в село Марчево, община Гърмен, построени от роми в нарушение на закона. Планирано е до края на дена да бъдат съборени общо 5 постройки – всичките дву- и триетажни къщи. Докато събаряха една от постройките, мъж припадна и си глътна езика. Наложи се да бъда повикан медицински екип, а събарянето бе временно преустановено, съобщи “Фокус”.

Над 50 полицейски служители и жандармерия охраняват служителите на дирекцията за национален строителен контрол и работниците от строителната техника, с която се събарят постройките.

По обяд напрежението ескалира. Започна словесен спор между цигани и служители на реда. Циганите не позволяваха “Фадрома”-та (вид пътно-строителна машина, грейдер) да достигне една от предвидените за бутане постройки и застанаха пред нея, а някои от тях започнаха да хвърлят бутилки. Преди това обитателите на четвъртата къща в продължение на половин час се опитваха да договорят със служителите на РДНСК да спрат събарянето ѝ, като заявиха, че те сами ще го извършат. Един от обитателите на постройката твърди, че там живее сляпо момче на 13 години, на което му предстои операция. По думите му вътре има и новородено.

Хората от Марчево обиждаха кмета на Гърмен Минка Капитанова и я упрекват за несгодите си, като някои от тях отправиха и закани за саморазправа.

Междувременно стана ясно, че 46-годишен циганин е паднал от новострояща се сграда в село Марчево и е загинал на място, допълва “Фокус”.

Свързани публикации

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.