Мая Манолова: Заради ДПС загубихме моралния си облик

“Партньорството ни с ДПС на тъмно, с влияние на икономически интереси, срина нашия морален облик пред хората. Очевидно се заразихме от тях, след като допуснахме властта да функционира по този начин”. Това заяви бившата и бъдеща депутатко от БСП Мая Манолова в предаването на Нова ТВ “Карай направо” на път за родния й град Кюстендил. Според Манолова, ДПС винаги са поставяли на първо място своя партиен интерес.

“Докато ние си мислехме, че размразявайки доходите, освобождавайки бизнеса правим достатъчни неща за хората, се оказа, че сме загубили нещо, което е по-важно – моралния си облик и доверието”, призна социалистката.

Манолова нарече издигането на Бат`Сали за депутат от Кюстендил (а той е бил и депутат от БСП?!) провокация.

“Провокацията на ДПС към Кюстендил започна не от избора на Александър Методиев-Бат Сали за народен представител, а от неговото номиниране за водач на листата в града. Той е от Самоков и няма нищо общо с Кюстендил”, обясни Манолова. След което попита защо 750 етнически българи дадоха, своя вот за ром от Самоков – водач на листата от ДПС – и отговори сама. По думите на Мая Манолова е имало очакване да се купуват много ромски гласове от водач на листата на ДПС в Кюстендил.

„Спряхме купуването на гласове в ромския квартал, но това очевидно не им попречи да мотивират по същия начин българско население”, в самокритичен тон призна Мая Манолова.

Според нея фатално за България биха били следващи избори и спиралата избори след избори.

“Ако се стигне до там, че се очаква подкрепа от БСП за някакво управление, това решение трябва да се вземе след вътрешнопартийно допитване. Такова важно и тежко решение не може да се взима от тесен кръг от ръководството на партията. Изглежда ми малко вероятно да управляваме заедно с ГЕРБ и няма да налагам подобно решение на хората, които ни подкрепят”, заяви още Манолова. Която освен всичко друго успя да се скара с водещата Диана Найденова в спор как е правилно да води предаването си.

Свързани публикации

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.