Мая Манолова ядосана на Станишев и амбицирана да е лидер

„Ядосах се от опита лидерът на БСП да не бъде демократично избран, а буквално да бъде назначен, да бъде посочен”. С тези думи Мая Манолова обясни пред Нова тв защо влиза в битката за председателския пост. Депутатката изтъкна, че за никого не е тайна, че БСП е в криза, че “трябва да скъсаме със статуквото и трябва да търсим ефективна промяна”, още повече, че няма време, тъй като изборите са много скоро.

„Досега в БСП решенията се спускаха или съобщаваха по медиите. Те понякога бяха необясними. Например решението за задължителното гласуване”, коментира Манолова. Тя отчете, че в цялата си 120-годишна история БСП не е имала жена председател, но пък и никога не е била в такава ситуация, в такава криза, в толкова трудно положение. Според Манолова жените са по-справедливи и много по-ефективни в условията на криза.

„Жените в БСП показахме, че сме бойци, че можем да водим битки, че можем да защитаваме каузи”, допълни Манолова. Тя призна, че досега решенията в БСП за това кой на какво място да е в листите за избори са взимани от централата, в това число и нейната кандидатура е била одобрена от лидера на партията. Манолова обеща ако стане председател на БСП, да даде на местните структури правото да излъчат своите водачи на листи за предстоящия вот.

Свързани публикации

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.