Мая Манолова: В БСП няма да има лов на вещици

Депутатката от Коалиция за България Мая Манолова увери по bTv, че лов на вещици в БСП няма да има, макар че ситуацията в партията след евроизборите е „тежка и неприятна”. След като сподели, че “няма проблем от супер спешен характер, който да се реши в момента”, Манолова посочи своите причини за резултата: „Нашите избиратели, левите хора в България нямат усещането, че БСП управлява, че предизборните ангажименти се реализират. Много неща се случиха, но това не се артикулира ясно пред хората. Пред правителството няма хоризонт”.

В тази връзка Манолова коментира, че БСП трябва да анализира свършеното от правителството за една година управление и дали то отговаря на предизборните обещания на партията-мандатоносител.

На въпрос кои министри трябва да бъдат сменени, Мая Манолова изтъкна, че знае какво искат хората, тъй като е прекарала кампанията си преди евровота сред тях, и то не е свързано с конкретно име, а с промяна на живота.

Попитана дали БСП е готова за предсрочни избори, тя отговори: „Ние не се боим от избори. БСП неведнъж е показвала, че много бързо се мобилизира. Още повече, че нивото на нахъсване сред нашите избиратели е много високо, особено след първите пресконференции на ГЕРБ, в които дадоха заявки за реваншизъм”.

„БСП е мандатоносител, за нас управлението не е на всяка страна, ще подкрепяме правителството, ако изпълнява в реални срокове предизборните обещания”, завърши Манолова.

Свързани публикации

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.