Мая Манолова: Станишев използва шанса си, няма драма

“Станишев няма право да пропилява този шанс. Това е шанс и за БСП, и за българските граждани”. Това е мнението на депутатката от левицата и член на ръководството на БСП Мая Манолова за огласеното вчера решение на лидера на партията Сергей Станишев да напусне българския парламент и да се възползва от мандата си на евродепутат. Манолова заяви пред БНТ, че не е изненадана от решението на Станишев, а по-скоро е изненадана от резултатите от евроизборите в България и в Европа.

„Сергей Станишев е един от четиримата преговарящи за структурирането на Европейския парламент, за създаването на управленската конструкция на Европа, и най-вече за договарянето на политики между ПЕС и ЕНП”, обясни Манолова. По думите й това е влияние не само за БСП, а и за България и в този смисъл решението на лидера на БСП и ПЕС е правилно и логично.

Манолова е на мнение, че драмата със съвместяването на ангажиментите на Сергей Станишев е пресилена, тъй като той на практика председателства ПЕС от години и това по никакъв начин не е попречило на ангажиментите му в България, а и БСП е не зависила от еднолични решения.

Все пак Манолова се съгласи, че след резултатите на евровота е необходима промяна в БСП и обновление на начина, по който партията функционира. Манолова прогнозира, че на пленума след седмица ще бъдат взети важни за БСП решения.

Определяща за оставката на правителството е датата на изборите, заяви Манолова и добави, че се надява тя да бъде определена на насрочените за петък консултации между ръководствата на парламентарно представените партии. Според социалистката, правителството на Орешарски е единствената работеща институция в страната.

Свързани публикации

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.