Мая Манолова: Със служебното правителство се реставрира управлението на ГЕРБ

“ГЕРБ управлява чрез Близнашки и Плевнелиев, от името на служебното правителство. На практика виждаме как ГЕРБ влиза във властта през задния вход, как служебното правителство служебно връща на власт ГЕРБ”. Това коментира членът на ръководството на БСП Мая Манолова по БНТ. По думите на доскорошната депутатка от левицата, със сегашния служебен кабинет се реставрира управлението на ПП ГЕРБ, а това означава подмяна на съществуващата администрация и кадри с кадрите на партията.
Мая Манолова изтъкна, че назначенията са във всички министерства, от ниво министър, заместник-министър, шефове на агенции, политически кабинети. Социалистката уточни, че става дума за назначаването като заместник-министър на заместник-кмета на Община Бургас Атанаска Николова, скандалното назначение на Радослав Русев в Министерството на регионалното развитие, който бе замесен в злоупотреба с продажба на тръби за напояване. Или пък Теменужка Петкова, която беше политическият флагман на ГЕРБ в предишното управление.

Още по-фрапантна е смяната на петима областни управители и тяхната подмяна с кадри на ГЕРБ, посочи Манолова. Тя е на мнение, че тези кадрови промени не биха могли да се случат без партийната намеса на ГЕРБ, а в момента се раелизира „резервният сценарии“ на Бойко Борисов.

„Ако той не успее да състави самостоятелно правителство, смята да управлява чрез служебното. Това е и обяснението защо в едно правителство, което предстои да работи два-три месеца, се назначават повече зам.-министри, отколкото в действащото правителство на Пламен Орешарски. Защо са тези десетки хора в политическите кабинети и защо изобщо са му политически кабинети на едно служебно правителство, което трябва да бъде политически неутрално?“, попита Мая Манолова.

Свързани публикации

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.