Мая Манолова призова Местан да отзове Бат`Сали като депутат от Кюстендил

„Призовавам Лютви Местан и ръководството на ДПС да постъпят като отговорни политици и да оттеглят Александър Методиев, – Бат Сали, като избран народен представител от Кюстендилски регион. Нека да влезе втората от листата. Има сериозно обществено напрежение, хората в Кюстендил са настръхнали в резултат от избора на Александър Методиев”. Това заяви бившата и бъдеща депутатка от БСП Мая Манолова, цитирана от агенция “Фокус”. Според Манолова това е необходимото в случая отговорно поведение от страна на ДПС, “за да не бъде провокиран етническият мир, за да не се създава допълнително обществено напрежение, да не се провокира гнева на хората”.

Както вече съобщихме, вчера граждани от Кюстендил и Дупница протестираха пред сградата на ЦИК в София, а днес – пред сградата на РИК в Кюстендил в знак на несъгласие ДПС, която има малко по-малко от 900 гласа в областта да получи депутатски мандат благодарение на изкривяванията в системата за определяне на мандатите.

„Тридесет дни по време на цялата предизборна кампания, аз и кандидатите от листата на БСП лява България предупреждавахме, че ако хората не излязат да гласуват масово, че ако продават гласа си, е възможно да имаме избран представител на ромите от Самоков като депутат от Кюстендилска област”, каза още Мая Манолова. По думите й, очаквано, кюстендилци са изригнали срещу този избор, тъй като Александър Методиев даже не е от Кюстендил, а от Самоков.

Не може под натиск негласувалите за един депутат да искат неговото отстраняване, но предвид ситуацията в Кюстендил, очаквам да бъдат предприети адекватни действия от ръководството на ДПС, коментира още Манолова. Тя предупреди, че се надига бунт сред гражданите в Кюстендилска област.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.