Мая Манолова: Не завися от никого извън БСП, играя честно

Зам.-председателката на Народното събрание Мая Манолова, която мнозина посочват като претендент за мястото на Станишев в БСП, заяви в ефира на Нова тв, че всеки кандидат за лидер на социалистическата партия трябва да каже ясно дали има някакви зависимости.

“Затова казвам много ясно в това студио – нямам никакви икономически или други зависимости от когото и да било. Не познавам Цветан Василев и нямам представа какво е било неговото влияние върху БСП”, изтъкна Мая Манолова.

Социалистката коментира и обстоятелството, че Станишев на практика посочи на пленума в събота Драгомир Драганов за свой наследник на лидерския пост.

“БСП не е феодална партия, в която изборът на председател е предрешен. Напротив, здравословно за партията е да има истинско и честно състезание, в което да участват различни ярки фигури на левицата. Дължим на хората, които са ни подкрепяли, едно честно състезание с непредрешен избор”, посочи Мая Манолова. По думите й, “самият факт, че се включвам в това състезание означава, че ще го играя честно, до край и в интерес на БСП”.

“Искам да видя партията обединение и силна, с изправен гръбнак, а не натикана в ъгъла. Нужен е лидер, който да може освен да води БСП, да печели битки. Ако получа доверието на членовете, ще направя точно това”, декларира Мая Манолова. Според нея, това, че Сергей Станишев е “за” Драгомир Стойнев, не означава, че е срещу нея – просто лидерът има право на своето мнение, но трябва да се чуе мнението и на останалите. Манолова е на мнение, че партии като АБВ, ДПС и ГЕРБ също имат свои фаворити за лидер на БСП, които работят активно в тази посока. Това показвало няколко неща – че БСП е важен фактор и че изборът не е предрешен.

Като свое предимство Мая Манолова изтъкна това, че умее да води битки и не се страхува от тях.

“Драгомир Стойнев има своите качества, добре образован е и от него може да стане добър лидер. Но ние имаме нужда от лидер-биткаджия сега. Предстои ни битка с ГЕРБ, нямаме време да се учим, трябва да се мобилизираме”, посочи Манолова.

Мая Манолова коментира и сегашното управление, както и негласната коалиция с ДПС. Тя посочи, че управляващите са успели да спрат полицейщината, прекратили са социалното замразяване и са освободим бизнеса от рекета.

“Нашата грешка спрямо ДПС беше, че отношенията ни не бяха ясно разписани и публично обявени и у хората остана усещането за нещо скрито. БСП си направи изводите и поуките от поредната си грешка. Никога повече няма да има подобни партньорства и това е мнението на голяма част от ръководството на БСП”, обобщи Мая Манолова.

Свързани публикации

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.