Мая Манолова: Евроизборите ще се проведат по новия Изборен кодекс

Заместник-председателят на Народното събрание и председател на комисията за подготовка на нов Изборен кодекс Мая Манолова е категорична, че законът ще бъде приет и ще действа на предстоящите евроизбори.

“Кодекс ще има, въпреки свирепата съпротива, която се оказва най-вече в лицето на парламентарната опозиция на ГЕРБ. Кодексът е наистина много по-добър от сега действащия”, коментира депутатката от Коалиция за България в предаването „Здравей, България” на „Нова телевизия”. Манолова изтъкна, че не се притеснява дали кодексът ще бъде приет навреме, тъй като до изборите остават още 3 месеца и няма да има среднощни заседания. Което беше напомняне, че сега действащият Изборен кодекс беше приеман на второ четене на няколко продължили до полунощ заседание на предишното Народно събрание.

Имаме ангажимент към гражданите да приемем правила , които да ги убедят че изборите са честни, че ще има равнопоставеност, че ще имат стимули да участват в изборния процес”, увери Мая Манолова. Тя допълни, че според нея дори депутатите от опозицията и анализаторите видимо не са прочели новия Изборен кодекс и затова се е наслушала на какви ли не абсурдни оценки за проектозакона, вкл. че подготвя държавен преврат или че промените в изборните правила са козметични.

По думите на  Манолова споровете на какъв език трябва да се води предизборната кампания са били изкуствено раздути, тъй като в Конституцията е казано, че кампанията се води на български език.

Свързани публикации

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.