Мартин Захариев: Жена може да оглави БСП

Говори се, че жена може да оглави БСП. Никога досега дама не е заставала начело на партията. Това заяви депутатът от Коалиция за България Мартин Захариев по bTV. „Когато има поражение, хората искат жертвен агнец. Левият електорат е разочарован от представянето на БСП на евроизборите. Сергей Станишев може би ще каже „аз” на пленума другата събота. 20 души има в изпълнителното бюро, които може да подадат колективна оставка. За загубата са виновни няколко неща. Имаш Украйна и позиция за случващото се там. България е член на ЕС и НАТО и не може да се разграничава от тезата на партньорите. БСП направи ялова и сбъркана медийни кампания. Имаш късане на живо месо от АБВ. Имаш устойчив Реформаторски блок и печелившо ДПС, които са изключително ефективни, когато са на власт. Те имат дълга скамейка, кадрови потенциал и изключително гъвкава политика. Очаквам ясни действия на Местан, Станишев и Орешарски за промените в кабинета”, обясни Захариев.

Той прогнозира, че очаква колективна оставка на изпълнителното бюро на БСП. „Може и да бъдат преизбрани, но не в пълния им състав. Хората чакат този сигнал и неговото забавяне дразни”, обясни още той.

Захариев призна, че ходи с отвращение на работа, защото в този парламент не може да се работи нормално. „Само реформи могат да удължат живота на правителството. БСП не иска предсрочни избори, ДПС не искат, защото са силни, а „Атака” нямат интерес. За мен обаче би било добре да има фиксирана дата за избори до края на годината. Служебният кабинет не е опция, защото ще прати бизнеса в кома – ще имаме 3 месеца нищо и неяснота”, добави той.

Според Захариев победите на ГЕРБ са самотни, тихи. Те са се обградили с линия от конфронтация. Техните идейни съмишленици пипат много предпазливо. И причината е в непредвидимостта на лидера на ГЕРБ Бойко Борисов. Това са самотни победи. ГЕРБ бият, но никой не иска да е с тях. Реформаторите казват „да”, но са много предпазливи.

1 Comment

  1. На БСП й трябва боец. И Корнелия става и Мая.

Leave a Reply

Your email address will not be published.