Мартин Шулц откри кампанията на Коалиция за България

„За първи път хората ще решат каква Европа искат и кой ще бъде следващият президент на ЕК. От ваше име искам да стана първия президент на ЕК, който е избран по демократичен начин и да направя Европа по-добра, за да стане и животът на хората по-добър. Аз искам една Европа на взаимно доверие и уважение”. Това заяви кандидатът на ПЕС за президент на ЕК Мартин Шулц на откриването на предизборната кампания на Коалиция за България в зала 1 на НДК.

Шулц обеща, че като президент на ЕК той ще работи за изличаване на разликите между богати и бедни, малки и големи и между отделните държави, да има еднакво заплащане за еднакъв труд, да няма затваряне на границите за пазара на труда.

„Искам да върна справедливостта в сърцето на нашите политики, защото прекалено дълго алчността беше възнаграждавана, вместо усърдната работа. Като президент на ЕК няма да приема да има първа и втора класа граждани и отново да се затварят границите, защото хората, искащи работа не са проблем. Трябва да променим правилата, не да затваряме границите”, заяви още Шулц. След което изтъкна, че е време социалистите в Европа да се обединят, да се организират и да действат.

Време е да спечелим тези избори, за да можем заедно да построим Европа, която прави живота на хората по-добър, заключи Шулц.

Свързани публикации

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.