Мартин Шулц обяви подкрепата си за Калфин и АБВ

Kандидатът за президент на ЕК Мартин Шулц има работна среща в София с българския евродепутат и водач на листата на АБВ Ивайло Калфин.

„С Ивайло Калфин сме приятели от дълги години. Като президент от Групата на социалистите Ивайло беше най-близкият ми колега. Това е още една възможност за мен – да изкажа почитанията си за него, за работата, която той свърши като докладчик на многогодишната финансова рамка на бюджета на ЕС”, заяви Мартин Шулц след срещата.

На журналистически въпрос – няма ли Станишев да се подразни от срещата между него и Калфин, Шулц заяви, че Станишев знае за състоялата се среща. „Аз и преди бях тук да подкрепя Калфин. Пределно ясно е, че предпочитам обща лява листа, но не сме тук за да се месим във вътрешните работи на социалистите в България, нито да сдобрявам хората, а да търсим обща подкрепа за нашите действия в Европа и за моята кандидатура“, посочи Шулц.

След срещата водачът на листата на АБВ Ивайло Калфин припомни позицията си, че листата на АБВ е част от социалистическото семейство на Европа.

„Нашето място е в листата на социалистите и демократите и ние изцяло подкрепяме кандидатурата на Мартин Шулц за председател на ЕК. Това е най-добрият вариант за европейските граждани и за българските граждани, изтъкна Калфин.

Свързани публикации

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.