Мартин Димитров: Ако получим третия мандат, правим гражданско правителство

Ако реши Росен Плевнелиев да даде третия мандат на Синята коалиция, ние ще му дадем възможност да предложи гражданско правителство с този мандат, без участието на политически фигури. Това каза съпредседателят на Синята коалиция Мартин Димитров след заседанието на КСНС. По думите на Димитров – то трябва да изиграе ролята на експертен и програмен кабинет и да работи с парламента, за да бъдат предприети адекватни мерки в малки срокове, каза Димитров.
„Върви се към служебно правителство очевидно, което е опасно от гледна точка на това, че без работещ парламент, има възможност не всички необходими законопроекти да бъдат приети и служебното правителство по някои теми да остане с вързани ръце”, каза Димитров.
„Ние предлагахме експертно програмно правителство с работещ парламент, което по-късно беше поискано основателно и от протестиращите граждани като начин за това да бъдат предприети спешни мерки”, каза още той. Той изрази съмнения, че служебото правителство ще отговори на очакванията на протестиращите.
Според него изборите ще бъдат през май месец, но отказа да моментира дали конкретната дата е 12 май.
 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.