Маргарита Попова ще бъде на посещение в Япония от 22 до 26 май

От 22 до 26 май 2014 г. вицепрезидентът Маргарита Попова ще бъде на посещение в Япония по покана на японското правителство. Визитата е в контекста на отбелязването на 55 години от възобновяването на дипломатическите отношения между двете държави, съобщиха от “Дондуков” 2.

В рамките на посещението вицепрезидентът Маргарита Попова ще проведе срещи с Негово императорско височество принца-престолонаследник Нарухито, с министър-председателя на Япония Шиндзо Абе, с председателя на Камарата на съветниците в Японския парламент Масааки Ямадзаки, с председателя на Камарата на представителите в Японския парламент Бунмей Ибуки, с генералния директор на Японско-българската асоциация за приятелство и културни връзки Акико Игая.

В Токио вицепрезидентът ще участва в отбелязването на Деня на българската просвета и култура и на славянската писменост.

На 22 май вицепрезидентът Маргарита Попова ще разговаря с председателя на Камарата на съветниците в Японския парламент Масааки Ямадзаки.

На 23 май вицепрезидентът ще има среща с министър-председателя на Япония Шиндзо Абе и с генералния директор на Японско-българската асоциация за приятелство и културни връзки Акико Игая. В университета „Мейджи“ в Токио Маргарита Попова ще изнесе лекция на тема „Двустранните отношения между България и Япония – история, настояще и бъдеще“.

В Деня на българската просвета и култура и на славянската писменост 24 май Маргарита Попова ще се срещне с представители на българската общност в Япония. В сградата на българското посолство вицепрезидентът ще открие изложба на детски рисунки „Символите на българската идентичност“.

На 25 май в избирателна секция в Посолството на страната ни в Токио вицепрезидентът ще упражни правото си на глас в изборите за членове на Европейския парламент от Република България. Същия ден вицепрезидентът ще бъде гост в последния ден от традиционния Майски турнир по сумо. В присъствието на вицепрезидента ще бъде връчена Българската купа на шампиона на турнира.

В последния ден на посещението си в Токио, 26 май, Маргарита Попова ще бъде приета на аудиенция при Негово императорско височество принца-престолонаследник Нарухито. Предвидена е и среща на Маргарита Попова с председателя на Камарата на представителите в Японския парламент Бунмей Ибуки.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.