Веселин Марешки обяви, че ще се кандидатира за президент

 

Варненският бизнесмен Веселин Марешки, чиято популярност расте покрай рекордно ниските цени на бензиностанцията му в морската столица, обяви че има намерение да се пусне в надпреварата за “Дондуков” 2.

Абсолютно сериозно ще се кандидатирам за президент. Не говорим за шоу, много сериозно гледам на тези неща, каза Марешки в предаването „Тази събота“ по bTV. В същия стил – “абсолютно сериозно” – Марешки се зарече, че ще продължи да подбива цените на горивата, поддържани, според него, от картела между големите вериги и в крайна сметка ще постигне нормализиране на цените в цялата страна, а не само във Варна.

„Най-късно до края на годината ситуацията в голяма част от държавата ще бъде нормализирана. Такива маржове по 30 – 40 стотинки няма да са допустими. Картелът прави всичко възможно да бъде убит моят бизнес и по този начин да се попречи на интереса на варненци”, каза Марешки, след което обеща, че скоро ще открие свои бензиностанции и в София.

“Газовата асоциация твърди, че цените на горивата ще паднат с 2 – 3 стотинки, но аз ще ги опровергая – в най-близко време ще има още бензиностанции в страната и не с 2 – 3 стотинки, а с 20 – 30 стотинки ще паднат горивата и в останалата част на страната“, зарече се Веселин Марешки. Той допълни, че не знае полицията да е разкрила кой е заложил бомба пред аптеката му в Бургас, но „тръгвайки на битка срещу картелите, знаех, че пътят няма да е лесен“.

Марешки отрече да прави манипулации на бензиностанциите си. По думите му, той е тръгнал да се бори срещу тези измами, за да може да влиза повече ДДС, повече акциз в държавата, хората да живеят по-добре, а не да става поредния крадец.

За спрените обществени поръчки Марешки коментира, че „това е част от нормализирането на държавата“ и „натискът отвън е толкова голям, че държавата не може да продължава да върви с толкова много корупция и толкова много безобразия“.

Свързани публикации

1 Comment

  1. Като беше в коалицията Ярешки не го харесвах. Обаче сега с това, което направи за бензина заслужава да стане президент такъв човек.

Leave a Reply

Your email address will not be published.