Марешки: Горивата поевтиняха, а животът – не, защо?

„Моята версия за случилото се е опит за отклоняване на вниманието от основния въпрос, а именно защо при цена на дизела във Варна от 2,70 лв. през януари 2014 г. и цена от 1,48 лв. през 2016-а цената на автобусното билетче е 1 лев, а не 0,50 лева? След като Бойко Борисов призова всички да се съобразят с падането на горивата, защо неговият подопечен кмет в града мълчи?”.

Така бизнесменът Веселин Марешки, собственик на верига от аптеки в цялата страна и на една бензиностанция във Варна, коментира по Нова ТВ вчерашния взрив пред негова аптека в Бургас. По думите му вместо да се обсъжда това, че варненците са ограбвани, се коментират „две стъкла”.

Веселин Марешки заяви, че няма подозрения кой е взривил аптеката. Той поясни, че е един от малкото бизнесмени, които ходи без охрана и не смята да промени това и в бъдеще. Той обясни, че ситуацията в аптечния бизнес е подобна на това, което се наблюдава при търговията с горива – всички продават на високи цени, а той на много по-ниски, защото с ниския марж печели от оборот, а не от високи надценки.

Със своята бензиностанция Марешки предизвика ценова революция на пазара във Варна, тъй като в началото горивата при него бяха с по 30-40 ст/л по-евтини, отколкото при големите вериги. Марешки обаче е категоричен, че не е нарушавал закона, който забранява на търговците да продават на дъмпинг, т.е. на по-ниски цени от тези, на които са купували на едро. В последно време обаче, според Марешки, във Варна се е случило точно това – навлизайки в нелоялна конкуренция с него някои бензиностанции са почнали да прилагат дъмпинг и той е сезирал за това Комисията за защита на конкуренцията.

„Не се страхувам”, категоричен бе Веселин Марешки и отрече сам да е взривил аптеката си. По думите му това са приказки на “разнии тролове, които пускат тези слухове, за да омърсяват съзнанието на хората”.

Свързани публикации

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.