Манфред Вебер ще води групата на ЕНП в Европарламента

Манфред Вебер е новият председател на Групата на ЕНП в Европейския парламент, съобщиха от пресцентъра на ПП ГЕРБ. Вебер беше избран днес минути с мнозинство със 190 гласа от 192-ма гласували по време на заседанието в Брюксел на Групата на ЕНП в Европейския парламент.
Досега европарламентарната група на ЕНП се ръководеше от Жозеф Дол.
41-годишния германец Манфред Вебер беше единствен кандидат за поста. Досега той беше зам.-председател на парламентарната група на ЕНП. Тя е най-голямата в новия европарламент и има 222 депутати.
Във вторник Манфред Вебер поздрави Цветан Цветанов за забележителната победа на ГЕРБ на евроизборите. По време на срещата между двамата, като координатор на работната група на ЕНП по правосъдие и вътрешен ред, Манфред Вебер подчерта, че следи внимателно политическата ситуация в България и е силно обезпокоен както от действията на кабинета Орешарски, така и от увеличаващият се дял на сивия сектор в българската икономика, както и нарастването на престъпността, обедняването и държавната задлъжнялост у нас, съобщиха от пресцентъра на ГЕРБ. По думите му, препоръките от страна на Европейската комисия към сегашното българско правителство са ясно потвърждение за некомпетентността на този кабинет. Пред Цветан Цветанов, германският евродепутат Манфред Вебер изрази категоричното си убеждение, че единственият изход от тежкото положение положение, в което изпада България, са предсрочни избори и победата на партиите от семейството на ЕНП.

Свързани публикации

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.