Малки превозвачески фирми блокираха КПП “Капитан Андреево”

Тази сутрин над 100 представители на малки превозвачески фирми блокираха граничния пункт “Капитан Андреево” в знак на протест срещу решението на турската страна да не признава еднократните разрешителни за превоз, съобщи БНР.

Аргументите на малките превозвачи са, че от десет дни техните камиони са блокирани и фирмите търпят огромни загуби, които могат да ги доведат до фалит.

По пътя към граничния пункт “Капитан Андреево” се е образувала колона от спрени камиони с дължина около 3-4 км. но се пропускат леки автомобили и автобуси, съобщиха от митницата в Свиленград.

Големите български превозвачи няма да блокират днес българско-турската граница, както бяха обявили предварително,  защото се съобразяват с вчерашното решение на Съюза на международните превозвачи да не се блокира границата до срещата между транспортните министри на България и Турция, планирана за 21 февруари.

Ако до три дни няма никаква реакция по отношение на проблема с разрешителните за Турция, протестиращи на границата превозвачи ще дойдат в София. Това съобщи Георги Петърнейчев, председател на Управителния съвет на АЕБТРИ, след извънредното заседание на УС, на което бе обсъдена ситуацията с международния автомобилен транспорт на българо-турската граница, съобщи “Фокус”. По думите на Петърнейчев, на заседанието е решено, превозвачите да искат съдействие от правителството чрез Министерството на транспорта за решаване на проблема с разрешителните за Турция.

Свързани публикации

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.