Малинов: Хората са готови да подкрепят ново мнозинство

Изборите на 25 май показаха, че българите са готови да подкрепят ново мнозинство, коментира в “Гореща точка” по TV7 Светослав Малинов. Евродепутатът обаче стесни коментара си до своята Формация. Според Малинов, в момента трябва да се мисли само за предсрочни избори в смисъл – какво да се направи, за да стане Реформаторският блок по-силен,

Според Малинов преференциалният вот, който го изпрати на първото място в евролистата на РБ измести оттам поставената под №1 Меглена Кунева, не е изненадващ.

“Ако един гражданин е недоволен от една листа, изобщо не гласува за нея. Това е истинското наказание за партийните лидери. Нашите избиратели показаха, че харесват блока, но искат да пренаредят. Това е положителен сигнал”, посочи Малинов. Той смята, че е налице позитивно използване на преференцията и то не променя нито посоката, нито посланията, нито политиката на Реформаторския блок.

Оттук насетне предстои консолидация вътре в блока и действия с колкото се може повече партии, с които Реформаторите имат обща оценка за управлението на България. Малинов не изключи ГЕРБ от този списък, но подчерта, че първо трябва да се изяснят позициите на бившите управляващи по важни въпроси като “Южен поток” например.

Снимка: ТВ 7

Свързани публикации

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.