Майки в мълчалив поход “Да защитим децата на пътя”

Мълчалив поход на живота ще се проведе днес от 11 часа в София, Стара Загора, Варна, Пловдив, Бургас и в други градове на страната. Инициативата е на майки от цялата страна и е в знак на съпричастност към близките на Паоло и семействата, загубили децата си при инциденти на пътя, предаде Дарик.

“Приканваме съпричастните хора и от други градове да подкрепят протеста! Да излезем и защитим бъдещето на страната ни в Мълчалив поход за живота!”, призовават организаторите в социалната мрежа.

„Искаме сигурност за нашите деца, справедливост и промени”, казват организаторите на похода, цитирани от Нова телевизия.

Шествието в Стара Загора ще тръгне от сградата на общината до мястото, където беше прегазен малкият Паоло.

В София мълчалив протест ще има на площад „Народно събрание”, във Варна – походът ще премине от сградата на Общината до Съдебната палата. В Пловдив – от ул. „Райко Даскалов” до площад „Централен”.

Организатори на мълчаливия протест са Сдружение “Зачатие”, съвместно с фондация “Искам бебе”, присъединяват се и Фондация “Нашите недоносени деца”, Сдружение “Настоящи и бъдещи майки”, Българска асоциация на пострадалите при катастрофи и Фондация “Безопасни улици от Валя”, Националното движение “Червена пътека за Валя”.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.