Майки от Харманли се организираха във Фейсбук за протест срещу бежанците

Десетки майки се събраха на протест в Харманли срещу свободното движение на настанените в местния бежанския лагер, съобщи Дарик. Протестът бе организиран в социалната мрежа Фейсбук и преминава под мотото „За сигурността и спокойствието в града ни”. Поводът за него са неприлични предложения, които бежанците отправяли към харманлийки, което създавало напрежение.

Протестиращите уточниха, че недоволството им не е насочено срещу кмета на Харманли или местната управа, а към Агенцията за бежанците. Жените настояват статутът на бежанския лагер да бъде сменен и той да стане от затворен тип, както и да бъде дадена пълна яснота за броя на настанените, капацитета, от какви националности са настанените и какъв е статутът им. Въпросът е, че почти всички, настанени в лагера, разполагат с регистрационни карти, които им дават право на свободно придвижване на територията на цялата страна.

Шествието на майките пое към сградата на общинската администрация, след което се отправиха към бежанския лагер, където жените подариха мартенички на децата там, според българската традиция, като „знак за добра воля, уважение и подкрепа, спрямо ситуацията, в която се намират”.

Свързани публикации

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.