Майка на депутатка от ГЕРБ източила 700 хил. лева от фондове за безработни

Поредният грандиозен скандал за корупция по високите етажи се развихря в ГЕРБ, след като стана ясно, че майката на депутатката Вяра Петрова – член на постоянната комисия по труда и социалната политика, е успяла да усвои над 700 хиляди лева от еврофондовете за безработни.

След разследването на Бесове.бг, в което е описана схема за източване на парите от Агенцията по заетостта чрез програмата „Развитие на човешките ресурси“, в която е включен съпругът на Петрова – Димитър – чрез фирмата му „Шанс за работа“, регистрирана на домашния адрес на сем. Петрови в Карнобат, днес стават известни още факти. Майката на Вяра – Нели Димитрова Симова, на 61 г.,  е управител на Център за професионално обучение „Насърчаване на заетостта“, който е получил ваучерите за мнимите занятия на работници от в с.“Елените“ насред сезона – през юли и август т.г. Само от „Елените“ участниците в тази корупционна схема са лапнали около 250 хиляди лева. Същият ЦПО „Насърчаване на заетостта“ е „вършал“ и в други области в страната – в Смолян, Плевен и др. Общата сума, преведена на групичката около Вяра Петрова засега наброява около 700 хил. лв.

Всичко това вече е известно на Парламентарната комисия за корупция, която днес изслуша Вяра Петрова след сигнала, подаден от областния лидер на БСП-Бургас Атанас Зафиров. Зафиров се самосезира след публикацията на Бесове.бг.

В полезрението на Комисията е и шефката на самата Агенция по заетостта Камелия Лозанова.

Председателят на Комисията Яне Янев заяви преди заседанието, че ако не са имали съмнения за реален конфликт на интереси, са щели да прекратят преписката.

http://www.besove.bg/

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.