М. Найденов: Брюксел може да отнеме лиценза на ДФ „Земеделие”

Европейският парламент може да отнеме частично акредитацията на ДФ „Земеделие”. За това алармира бившият министър на земеделието и храните Мирослав Найденов в сутрешния блок на Нова телевизия. Според него отговорността за това, което се случва във фонда, както и в сектор “Земеделие”, е на министъра. Найденов изтъкна, че именно евентуалното отнемане на акредитацията на ДФ „Земеделие” е голямата опасност, тъй като поставя под въпрос парите, които трябва да бъде усвоени от българските фермери до края на тази година.

Мирослав Найденов съобщи, че е подавал сигнали до министъра на земеделието Димитър Греков за злоупотреби в ДФ „Земеделие”, както и за корупция. До Найденов е стигала информация, че са искани пари от хората и фирмите, които са бенефициенти по дадени програми.

„Повече от половин година не са взети мерки. Само след две седмици ще има служебен министър, който може да не пожелае да работи с новия председател на фонда”, каза Мирослав Найденов.

Сегашният министър на земеделието Димитър Греков също неведнъж е казвал, че има сигнали за злоупотреби от страна на ръководството на ДФ “Земеделие”, поради което лично той поиска оставките на целия Управителен съвет на фонда и на изпълнителния директор и заместничката му. Това пък на свой ред доведе до поредната война между институции и публична размяна на обвинения между директора на ДФЗ и министъра. Както вече съобщихме, бившият директор Мирослав Николов обяви, че ще обжалва в съда заповедта за освобождаването си от поста.

Свързани публикации

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.