М. Константинов: Произвеждаме неграмотни, но също и беззаконие

“Огромният проблем е, че изпуснахме едно циганско поколение, вероятно и две. Това са мъже и жени между 25 – 35 години, които са тотално неграмотни и за нищо не стават в съвременния свят, а и не е ясно какво ще правим с тях”. Това коментира проф. Михаил Константинов във връзка с последните събития в столичния кв. “Орландовци” и в село Гърмен. По думите му, ние продължаваме да произвеждаме неграмотни хора – огромната част от тях са цигани, но има и българи – всички те няма какво да правят, освен да произвеждат подобни на себе си.

Според Константинов, за това, което се случва, са виновни всички, не само политиците.

“Колкото на по-висок пост е един човек в една държава, толкова по-голяма е и неговата отговорност. Всичко идва от допуснатото беззаконие. В България от години се допуска беззаконие – различно третиране на различни хора. В огромната си част това касае т.нар. малцинства, но понякога виждаме различно третиране и сред българското население. Например, хора с пари и възможности се измъкват безнаказано от съдебни процеси”, коментира проф. Константинов. Той е категоричен, че това е недопустимо и разрушава обществото.

Свързани публикации

1 Comment

  1. Още в началото на “промените”, а и продължавайки във времето на “стабилитета” или “стабилността” (нещо като тържествен марш на заден ход) на българите им бе обяснено, че досега са живяли в много лошо общество. Под “лошо” се разбира, че всички са били принудени да работят, да живеят в собствен дом, да почиват два пъти годишно – на море и планина на цена от порядъка на 1 лев на ден на човек, да бъдат добре облечени, нахранени, обути, с грижа за здравето, с истински безплатно образование и прочие още издевателства и нарушения на човешките права. При “демокрацията” всичко това трябва да се премахне, постепенно, толкова постепенно, колкото може да бъде търпимо и да не предизвиква бунтове и безредици. Заложи се, че всеки може да върши престъпления, стига да не го хванат, а ако го хванат, ще се скрие зад институция (институциите не могат да бъдат вкарани в затвора) или да плати на правилните хора с посредничеството на адвоката… и ще бъде чист и неопетнен, дори има право и може да осъди държавата в Международния съд. Такова превъзпитание бе направено с помощта на медиите, които показват начин на живот, който е достъпен не чрез творчески и друг, рутинен труд, а с хазарт, далавери, измами, проституция и т.н.
    Заложено е всички социални права и гаранциите към тях да бъдат унищожени, всичко да бъде приватизирано (уж държавата ще печели от данъците на частниците; както знаем те са в правото си да декларират нулеви или символични доходи).

Leave a Reply

Your email address will not be published.