Лютви Местан от Баку: Исканията на „Атака” са див популизъм

Лидерът на ДПС Лютви Местан определи като “див популизъм” направените от партия “Атака” десет искания, поставени като условие за оставане на депутатите от партията в Народното събрание и заяви, че по нито едно от тях не може дори да се разговаря, съобщи БНТ. Кореспондентите на телевизията цитират думите на Местан, че който иска да напуска парламента, може да го направи.

Лидерът на ДПС е в състава на официалната делегация начело с премиера Пламен Орешарски, която е на посещение в Азербайджан.

Както вече съобщихме, вчера пред журналисти в кулоарите на парламента Волен Сидеров огласи ултиматум от 10 точки, които на практика повтарят основни пунктове от така нар. План „Сидеров”. Става дума за спиране на новините на турски по БНТ, въвеждане на 500 лева минимална пенсия и на минимална заплата, съобразена със средните стойности за ЕС, премахване на плоския данък, освобождаване от ДДС на лекарствата и учебниците и т. н.

Сидеров обаче не постави краен срок за изпълнение на исканията си, а днес пред bTv даде ясно да се разбере, че няма намерение да напуска парламента поне до евроизборите. Въпреки че вчера, веднага след като Сидеров обяви условията си за оставане на групата на „Атака” в Народното събрание, от името на ГЕРБ Цецка Цачева заяви, че и тяхната група ще напусне парламента, ако „Атака” го направи..

Свързани публикации

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.