Лютви Местан: Борисов клевети и продуцира вицове

Изявлението на главния прокурор, че няма данни Ахмед Доган да е планирал атентат срещу Бойко Борисов, уличава Борисов в тежка клевета. Това заяви председателят на ДПС Лютви Местан на пресконференция днес. По-рано главният прокурор Сотир Цацаров обяви, че няма данни Ахмед Доган да е участвал или планирал атентат срещу Бойко Борисов по времето, когато той е бил главен секретар на МВР. За такъв сигнал съобщи Бойко Борисов от парламентарната трибуна. Самото изявление на главния прокурор уличава Бойко Борисов в тежка клевета, коментира Местан. Ние не сме изненадани, убедени бяхме, че няма данни, посочи Местан и допълни, че на Борисов му отива да бъде по-отговорен, когато "продуцира политически вицове" – освен смях, че могат да ерозират конституционното устройство на българската държава.

ДПС ще води политика за реализиране на национални приоритети, каза още Лютви Местан. Попитан дали ДПС ще участва в евентуално коалиционно правителство след изборите и каква политика ще води – лява или дясна -, Местан заяви: “Избираме израза – това да бъде политика към реализиране на национални приоритети, които смятаме, че най-точното определение на политиката, която трябва да води следващото българско правителство, е политика на национални приоритети. Не застъпваме идея за заличаване на ясната идентичност на партиите. Не, те ще си останат на своята идеология, но времето ще ни принуди да положим малко повече усилия и да пресрещнем позициите си около точката на националния интерес.

На въпрос дали Делян Пеевски ще бъде издигнат за народен представител и в отговор на молба да коментира връщането на Пеевски в столичното следствие, Лютви Местан каза, че от днес всеки досегашен народен представител трябва да възстанови правоотношенията с основната си месторабота, преди да бъдем избран за депутат.

Ако предишната ми месторабота, преди да бъда избран за народен представител е следовател, аз щях или да подам молба или да работя един месец и, ако бъда номиниран за народен представител, да пусна молба за отпуск, за да мога да участвам в предизборната кампания, допълни Лютви Местан.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.