Людмила Манова: Списъкът на президента не ми харесва

Г-жо Манова, как ще коментирате списъка с поканените на утрешната среща при президента Росен Плевнелиев за конструиране на Обществен съвет?

Видях вече списъка и не ми харесва. Къде бяха досега синдикатите и всичките тези неправителствени и обществени организации, за някои от които даже не сме и чували? Защо са поканени представители на протестиращите само от три града – от София, от Варна и от Благоевград? Само в тези градове ли има протести? Просто не е честно. И с друго не съм съгласна – определени са 3 минути по регламент за изказвания на утрешната среща. Това е нелепо – какво може да каже човек за 3 минути? Поне да бяха 7-8 – по-нормално е.

Не е ли насрочена среща между всички представители на протестиращите, поканени на срещата в президентството, за да координирате позициите си?

И да има такава среща, аз не знам за нея. Янко Петров и Дончо Дудев не отговарят на обажданията ми по телефона. Не знам, но нещо се случва. Познавам се с тях отдавна и това не е типично за тях – да не ми върнат обаждане. Познаваме се още от протестите срещу високите цени на горивата. Виждам ги как се държат по медиите, какво говорят. Това не са тези момчета, които познавам, нещо става.

Вие ще отидете ли утре на срещата в президентството?

Ще отида като представител на исканията на протестиращите от Благоевград. Ще задам своя въпрос и смятам да напусна срещата.

Какъв въпрос ще зададете?

Утре ще се чуе.

Потърсихме за мнение и Янко Петров, но той не отговаря на своя личен телефон. На Фейсбук страницата си е оставил следното съобщение: Получих СМС покана от президента за утре. Утре ще се поискат РАВНИ КВОТИ ЗА ВСИЧКИТЕ ГРАДОВЕ. Как ще се разпределят и аз не знам. Ще отстояваме исканията.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.