Людмил Георгиев: Тодор Танев трябва да подаде оставка

Министърът на образованието проф. Тодор Танев трябва да си подаде оставката заради бисерите, които избълва през последните дни. Това призова от ефира на “Добро утро, България!” по TV7 проф. Людмил Георгиев. Гостът подчерта, че двамата с проф. Танев са колеги и добри приятели от 25 години насам. Оставката обаче ще е единственият достоен начин за приключване на казуса. Ако той влезе в обяснителен режим, нещата ще станат още по-сложни, сподели мнението си проф. Георгиев.

Отдавам тези изказвания на средата, в която пребивава проф. Танев в рамките на своето министерство. Трудно е човек да осъзнае позицията си на министър и когато не е подготвен за нея, се получават такива неща, допълни проф. Георгиев.

Свързани публикации

1 Comment

  1. Танев, разбира се, може да остане министър, но трябва да каже в името на какво. Заради министерския пост и облагите от него? Или за да направи нещо за образованието?Ако е заради второто, трябва да каже какво точно? А ако е за да демонстрира верноподаничество пред Борисов, трябва да каже открито, че вече не е представител на РБ, а се присъединява официално към ГЕРБ и да изложи своята министерска програма, във връзка с новото му амплоа. В което няма нищо лошо, ако е добра. Лошото е ако седи разкрачен над полога на МОН, защото не е ясно дали иска да снесе яйце или да се издриска в него необвързано, като всички предишни министри, над българското образование. Засега симптомите навеждат повече към второто. Един учител с две висши образования и 40-годишен трудов стаж има де факто по-малка заплата от един полуграмотен полицейски сержант, а децата ни стават все по-неграмотни и мечтата им ще се ограничава все повече към този ресор или към миене начинии в чужбина. Това г-н министъра иска да го прави от името на РБ или на Борисов?

Leave a Reply

Your email address will not be published.