Любовната връзка между ГЕРБ и ДПС започна да ражда уроди

Всичко започна преди няколко месеца. На кафе. Обикновено на такива срещи започват добри приятелства, които постепенно преминават в нещо повече. Следва сватба, деца и прочие. По подобен начин се развива и срещата на кафе в Кърджали между лидерите на ДПС и ГЕРБ Лютви Местан и Бойко Борисов. С тази разлика, че сватба няма, а се живее “на семейни начала”. И вместо деца новата коалиция ражда уроди.
А няма как с друга дума да наречем приетите на първо четене с гласовете на ДПС и ГЕРБ промени в НК, които могат да вкарат в затвора всеки един човек, казал лоша дума за някоя банка. Независимо дали е клевета или истина. Стига да всява паника.
Промяна – урод. Макар и според лидера на ГЕРБ Бойко Борисов да е мъртвородена, тъй като той не бил запознат с текстовете и нямало да ги гласуват на второ четене. Което в устата на човек, който си сменя мнението при всяка позивна на простатата не е голяма гаранция.
Гласуването на мракобесните текстове в НК обаче е емблематично какво можем да очакваме от брака по сметка между Борисов и Местан. Съвсем спокойно може да се предвиди падането на мораториума върху шистовия газ, приемане на промените в АКТА и всички други неща, които изкараха хората на площадите преди няколко години. И което ще ни бъде представено захаросано, в целофан. Все пак новата коалиция ще притежава почти 100 % от големите медии.
Смяната на коалиционните партньори като носни кърпички може да не е добър атестат, но в българската политика всичко е въпрос на всеядност. А и ГЕРБ и ДПС са показали, че са всеядни и никак не са гнусливи. Само да има кой да им дава да лапат. 2 girls – 1 cup в политически вариант. Ако случайно не знаете какво е това, питайте Гугъл, стига да имате здрав стомах. Новата коалиция с гнусливостта проблеми няма…

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.