Любо Кольовски: Искров, иди си!

“Поредният пиар цирк разигра снощи по една ТВ гуверньорът на БНБ Иван Искров. Не е ясно кое надделяваше в думите му – страхът от бъдещите оценки на собствените му действия или неграмотността, която демонстрира, въпреки високия му пост. За пореден път банкерът се опита да ни убеди, че без политическо решение по въпроса, КТБ няма и не може да отвори”, пише Любомир Кольовски в коментар за БГНЕС. След което припомня, че становище, обратно на застъпваното от Иван Искров имат Стоян Александров, проф. Христина Вучева, Емил Хърсев, Емилия Миланова и още “десетки експерти с определено по-професионално излъчване, да ме прощава, от профила и анфаса на гуверньора”.

“И това са все имена, зад които стои компетентност, опит, рутина. Всички те казват, че решение има, дори предлагат конкретните решения. Но от 19 юни до ден-днешен БНБ начело с Искров е глуха и сляпа, а УС направо е в кома”, изтъква Кольовски и допълва: “Няма съмнение, че не само ние не му вярваме, самият той не си вярва”.

Авторът настоява, ако Искров е забравил какво каза на 19.06.2014 г., какво изрече на 20.06.2014 година – да отвори сайта на БНБ и да прочете собствените си изявления. По думите на Кольовски, видени през призмата на днешния ден, изявленията на Искров от тези дати означават само едно: този човек никога не е бил на мястото си и трябва да си отиде много бързо. И ако не го направи сам, още на първия работен ден на 43 НС, новите народните избраници трябва да го принудят. Та дори и с промяна на закона, сегашния, който му дава повече отговорности, отколкото той може да носи.

Напудреното и захаросано интервю на Иван Искров по БНТ, от което видяхме само малка част, беше по скоро гротеска в нейните най-грозни и изкривени форми, пише Любомир Кольовски. И признава, че е изпитал само едно – погнуса и отвращение, че някой учил-недоучил е дал на Иван Искров тази безкрайна, безконтролна власт.

Искров, иди си! Не само за КТБ, но и заради всичко, което се опитваш да олицетворяваш, завършва коментара си Любомир Кольовски.

Свързани публикации

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.