Любен Дилов: Занимаваме се с тъпа ченгесарщина

„Подслушвани са хора от МВР, но за хората, с които те контактуват, няма разрешение. Законът не е решил и не дава никаква защита на хората, които попадат в кръга на третите лица“. Това заяви в ефира на ТВ 7 Любен Дилов – син, по повод операция „Червеи“. По думите му, живеем в държава, в която основните новини винаги идват от Вътрешното министерство и така се занимаваме с тъпи ченгесарщини.

„Всъщност не е много ясно, например за мен са пуснали разработката, но други хора, с които аз контактувам попадат в нея. Това е един въпрос, който дори законът не е решил. Няма никаква защита за хората, които попадат в разработката, а знаем, че всеки има право на защита, на адвокат“, допълни Дилов. Той заяви, че може би този пореден скандал ще накара депутатите да се размърдат, да има един превантивен характер срещу информацията, която стои в ДАНС и не се знае срещу кого ще бъде използвана в бъдеще време. Според него се харчат един пари за подслушване, които не са никак малко, а след това в съда се внася оскъдна информация, която той отхвърля като некоректно събрана.

„Много интересни цифри има в тазгодишния бюджет. Ние даваме 20 млн.лв. за външно разузнаване и 40 млн.лв. за НСО, т.е. два пъти повече се пазим от вътрешните врагове – политиците, отколкото от външните шпиони. Отговорност трябва да носи този, който нарежда разработките. Проблемът е, че системата на нареждане е така направена, че там отговорността изчезва“, заяви Дилов. Той допълни, че работата е в ръцете на депутатите, които да създадат законодателна възможност това да бъде пресечено.

Свързани публикации

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.