Лукарски: Оставката на Радан Кънев бе оздравителна

„Оставката на Радан Кънев от поста говорител на Реформаторския блок имаше ефект, но той беше оздравителен. Вървим заедно напред”. Това заяви в сутрешния блок на БНТ лидерът на СДС Божидар Лукарски. По думите му, за формацията е важно да се представи добре на предстоящите на 5 октомври парламентарни избори и Реформаторският блок да бъде важен фактор в управлението на страната.
Лукарски изтъкна, че се радва, че Йордан Бакалов, който е бивш депутат от СДС, а сега вътрешен министър, е част от служебното правителство и му пожела успех.

„Тази номинация обаче не беше съгласувана с когото и да е било в партията. Това не е наша номинация”, заяви Лукарски и добави, че администрацията на служебното правителство е съставена от професионалисти, но Реформаторският блок ще продължи да бъде коректив на политиката у нас.

„Важно е как ще ни подредят избирателите, а оттам нататък всичко ще е въз основа на нашите идеи и платформа. ГЕРБ е основен вероятен партньор, но това не значи, че ще има сватба или каквито и да било договорки”, каза още той по отношение на едно евентуално бъдещо партньорство с партията на Бойко Борисов.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.