Лозан Панов отказва да участва в заседанията на ВСС

145 съдии подкрепиха Лозан Панов

Отказвам да участвам в заседанията на ВСС, докато не се изясни въпростът със СМС-а. Това каза пред журналисти председателят на ВСС Лозан Панов, след като демонстративно напусна днешното редовно заседание на ВСС.

Панов коментира и поредния скандал сред съдебните кадровици – вчерашната смяна на представящата ВСС Соня Найденова с Димитър Узунов, за когото се смята, че е човекът, изпратил sms-а до премиера Борисов преди седмица.

“Кризистната смяна на представляващия ВСС, направена в момент, в който преди една седмица във ВСС имаше казус със sms, който очевидно е изтекъл от ВСС по посока Министерски съвет, в който sms се споменава моето име и се твърдят факти и обстоятелства, който очевидно не отговарят на истината, вместо този въпрос да се изясни, в началото на седмицата, в сряда се прави спешна смяна на представляващия ВСС. Това се прави на фона на този голям скандал. За мен това е дъното, което може да стигне ВСС и това води до недоверие в него и в цялата съдебна система”, изтъкна Лозан Панов. Председателят на ВКС допълни, че е изразил пред ВСС, че авторитет не се гради с декларации и позиции, а ставащото напоследък обяснява защо хората не вярват на съдебните решения и актове.

Според Лозан Панов ВСС трябва да изясни този въпрос със sms-а.

“За мен това е нещо, което трябва да бъде изчистено докрай. Не твърдя, че г-н Узунов е този, който е изпратил sms-а, а казвам, че имам подозрения за всеки един, който в този момент е гласувал за промяна на представляващия ВСС. В този смисъл аз отказвам да участвам в заседанията на ВСС, докато този въпрос не се изясни”, декларира председателят на ВКС Лозан Панов.

Свързани публикации

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.