Лондончанин е екзекутирал журналиста Фоули, твърди британски таблоид

Британските спецслужби са установили самоличността на екзекутора на американския журналист Джеймс Фоули, твърди британският таблоид “Сън”. Извършителят на шокиращото престъпление говори на характерния лондонски диалект кокни и вероятно е млад британец, приел исляма в Лондон и заедно с група радикални ислямисти от лондонския квартал Тауър Хемлетс заминал преди известно време за Сирия. Според публикацията в “Сън”, че половината от около 500-те британци в редиците на ислямистки терористични групировки в Сирия, Ирак и Ливан, са бивши жители на Лондон.

Според Би Би Си групировката “Ислямска държава” държи в плен над 20 чужденци като използва трима британски джихадисти да охраняват чуждестранните заложници.

Междувременно Хадиджа Даре, която е родена от Луишам, в югоизточната част на британската столица, обяви в Туитър желанието си да стане първата британка, която ще убие американски или британски пленник на джихадистите. Даре е на 22 години и е женена за швед. Двойката заминала за Сирия през 2012-та, за да се присъедини към ислямистите от “Ислямска държава”.

Свързани публикации

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.