Льо Пен-баща: Вирусът Ебола може да се справи със световния демографски взрив и имиграцията

Френското политическо семейство Льо Пен е в центъра на нов скандал. Почетният председател на крайнодесния Национален фронт заяви в Марсилия, че смъртоносният вирус Ебола може да се справи със световния демографски взрив и имиграцията, предаде БНТ.

“Господин Ебола може да реши проблема за три месеца”, заяви Льо Пен-баща, който през юни ще навърши 86 години. Правителството в Париж заклейми изказването на националиста като недопустимо.

Днес холандският популист Херт Вилдерс омаловажи като „смехотворен” коментара на политическия си съюзник, френския крайнодесен ветеран Жан-Мари льо Пен, че вирусът ебола може да реши „проблема” на Европа с имигрантите, предаде AFP.

Льо Пен-баща, който в началото на 2011 година предаде лидерския пост на дъщеря си Марин Льо Пен, не за първи път скандализира обществото. През 1987-ма той определи нацистките газови камери като “подробност от историята на Втората световна война, през 1996-та обяви, че има “расово неравенство”, а през 2005-та констатира, че нацистката окупация “не била особено нехуманна”.

Ебола е един от най-опасните, заразни и смъртоносни вируси, които са известни в момента. Вирусът причинява заболяване, известно като Ебола хеморагична треска, което най-често завършва със смърт.
Срещу Ебола няма открита ваксина. Една от причините е, че все още не е известен естественият резервоар на вируса в природата. Най-често хората се заразяват от контакт със секретите на вече заразен човек, като все още не е известна причината за спорадичните епидемични взривове на болестта в Африка.

На снимката: Льо Пен и дъщеря му Марин

Свързани публикации

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.