Лицата на министри и надпис #Психодесни осъмнаха в София

Плакати с надпис #Психодесни и лицата на членове на правителството, Реформаторския блок и Протестна мрежа се появиха в София тази сутрин.

Редом до министъра на правосъдието Христо Иванов, здравния министър Петър Москов и лидера ДСП Радан Кънев е лицето и на бившия премиер Иван Костов. На плаката са още снимките на Асен Генов и Антоанета Цонева от ПМ, както и на издателя на „Икономедия“ Иво Прокопиев.

Снимките са придружени с лозунага – „Няма да стане, няма да се продадем. Няма да станем филиал на Америка за България!“.

Текстът върху самият плакат гласи: „Где бяхте вчера вий, герои днешни? Когато бащицата ви Костов разпродаде България. Когато подари на безценица „Лукойл“, „Кремиковци“, БГА „Балкан“… Когато трупаше тлъсти лихви от КТБ. Днес вие довършвате неговото дело. Довършвате страната ни. Унищожавате българския съд“.

Акцията на неизвестен автор се случва само ден преди насрочения за вторник протест с искане за оставка на главния прокурор Сотир Цацаров и в защита на съдебната реформа.

В групата за събитието в социалната мрежа „Фейсбук“ присъствието си до момента са заявили над 3000 души.

Междувременно съпредседателят на парламентарната група на РБ Радан Кънев отговори на посланието на плакатите.

„А вчера двама миньори от Мадан ме попитаха буквално: „Господин Кънев, какво правим, ако реформата не мине? Ако не правим държава, какво правим“, написа Кънев във Фейсбук.

През миналата седмица имаше редица атаки срещу министъра на правосъдието Христо Иванов, който е основен двигател на съдебната реформа.

След като стана ясно, че прокуратурата е влязла на проверка в Министерството на правосъдието, а Висшият съдебен съвет (ВСС) прие поредна декларация срещу министър Иванов, в Народното събрание плъзна слух, че по време на посещение в Германия той е лобирал против приемането на България в Шенген, в случай, че съдебната реформа не бъде приета. Слухът тръгна от изказване от депутата БДЦ Светлин Танчев.

Свързани публикации

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.