Лисици принудиха принц Чарлз да закрие птицефермата си

Британският престолонаследник принц Чарлз бе принуден да закрие птицефермата си в Западна Англия, пише вестник “Дейли мейл”. Причината за решението принца на Уелс е поредицата нападения от лисици, които успели да изядат най-малко 24 кокошки. Ето защо аристократът е решил да закрие бизнеса си в графство Глостършир и да превози оцелелите птици в друга част на Острова. Принц Чарлз е отглеждал кокошки за яйца и е пласирал селскостопанската си продукция в местен магазин.
Престолонаследникът има няколко търговски обекта на територията на Кралството, припомня “Дейли мейл”.
През 2005 година англичаните се отказаха от традиционния от векове лов на лисици с кучета. Това стана след 7-годишен ожесточен спор между привържениците и противниците на лова на лисици с хрътки. Правителството на Тони Блеър успя да прокара забраната през парламента през ноември 2004 година, макар Камарата на лордовете да се противопоставяше. Като противник на забраната на лова с кучета принц Чарлз дори беше заплашил, че ще емигрира ако парламентът забрани този спорт. Междувременно лично кралица Елизабет Втора нареди на сина си да се откаже от лова, за да не пострада репутацията му на бъдещ монарх, ако не спазва забраната.
Принц Чарлз бе член на ловната дружина на херцога на Бофорт, която ловуваше в Глостършир, недалече от кралското имение Хайгроув. Понякога с принц Чарлз излизаха на лов за лисици синовете му Уилям и Хари и лейди Камила.
Както се вижда от публикацията на “Дейли мейл” забраната за ров на лисици с хрътки в Англия и Уелс е дала впечатляващи резултати.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.