Пътната безопасност става приоритет и на МРРБ

ГЕРБ манипулирала данните за санирането

Министърът на регионалното развитие и благоустройството Лиляна Павлова представи на пресконференция членовете на политическото ръководство на министерството.
Павлова ще работи с трима свои заместници. Деница Николова ще е заместник-министър с ресор регионално развитие. Тя ще управлява всички програми, финансирани със средства от ЕС.
Иван Аспарухов ще е заместник- министър с основен ресор регионална политика и планиране на
регионите. Той ще и ръководител на междуведомствения Съвет за регионална политика. Николай Нанков ще е заместник-министър с ресор устройство на територията и управление на държавната собственост. Милка Гечева и Лазар Лазаров остават ръководители
съответно на ДНСК и АПИ.

Министър Лиляна Павлова изтъкна трите основни приоритети на ведомство – целенасочена
политика за най-слабо развитите, периферните и най-бедните региони, водната реформа, осигуряване на безопасно движение по пътищата и в частност подготовка на национална стратегия за подобряване на пътната инфраструктура и безопасно движение.

Като акцент в работата на МРРБ министър Павлова открои и отблокирането на спряното
еврофинансиране по оперативна програма “Регионално развитие”, максимално разплащане на всички по всички договори, за да се минимизират загубите по оперативната програма, а през март да стартират първите покани за предоставяне на финансиране по новата програма.

Свързани публикации

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.