Лидерът на “Десен сектор” се закани, че ще взриви газопровода, за да лиши Путин от средства

Лидерът на радикалното националистическо движение „Десен сектор” Дмитрий Ярош се закани, че ще да взриви газопровода, по който Русия доставя природен газ за европейските държави, в това число и България, съобщи „УНН”.

Обявеният за международно издирване неонацист е разпространил на страницата си във Фейсбук призив към властите в Киев незабавно да започнат подготовка за война, информира, lifenews.ru. Ярош е предупредил, че Русия планира да анексира Украйна в обръщение към правителството в Киев и към всички украинци. Той припомни, че руската държава заработва много пари, превозвайки нефт и природен газ през територията на Украйна и ако това бъде прекратено, така Путин ще бъде лишен от сериозен приток на средства.

“Ние помним, че Русия печели пари, като продава нефт и газ на Запада, като използва наши тръби – затова ние ще ги унищожим, лишавайки така нашия враг от източници за финансиране. Нека земята гори под краката на окупатора, нека той се задави в собствената си гръв, стъпвайки на наша територия. Нито крачка назад! Няма да позволим на озверелия тоталитарен режим в Москва да разпали Трета световна война”, казва Ярош.

Десният лидер поиска Киев да сформира свое Върховно главно командване и да пристъпи към всеобща мобилизация на населението, да организира бойни въоръжени отряди и да поиска оръжие за защита от НАТО и европейските държави.

Заканите на Ярош идват след като вчера 20 маскирани и въоръжени лица се опитаха да минират и взривят газоразпределителната станция в района на с. Стрелковое, Херсонска област, откъдето се осъществява газоснабдяването на редица райони в Крим. Силите за самоотбрана на Крим атакуваха диверсантите и те избягаха в неизвестна посока. Газоразпределителна станция бе взета под контрола на Силите на самоотбрана на Крим с цел предотвратяване на подобни провокации.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.