Левицата призна необходимостта от още пари за НЗОК

Актуализация на бюджета на НЗОК е необходима. До този извод достигнаха представителите на ПГ на КБ, Българския лекарски съюз, Надзорния съвет и ръководството на НЗОК след среща в сградата на Народното събрание.

“Тази актуализация е необходима и заради лекарите и пациентите. Нашата парламентарна група ще предложи на правителството да изготви проект за актуализация, така че исканията на лекарите и касата да бъдат удовлетворени”, информира парламентарните репортери Мая Манолова. Депутатката бе категорична, че е излишно да се създава напрежение в системата при положение, че в левицата има пълно разбиране за действията, които ще бъдат в интерес на българската здравна система. Манолова изради надежда това решение да донесе спокойствие и сред лекарите, и сред българските пациенти.

Тази позиция бе потвърдена и от председателя на ПГ на Коалиция за България Атанас Мерджанов при днешната му среща с работодатели и синдикати в сградата на Народното събрание.

„Ние сме готови, в случай че бъде внесено предложение за актуализация на бюджета на Здравната каса да участваме активно в дебатите и да подкрепим тази актуализация”, изтъкна Мерджанов пред участниците в срещата. Новият председател на ПГ на левицата изрази и удовлетворението си от постигнатото съгласие между КБ, ГЕРБ и ДПС за седмичната програма на парламента и това институцията да работи в дните до края на седмицата. Мерджанов оцени постигнатото съгласие като “реални действия в посока съгласие за ефективна работа на Народното събрание”. По думите на социалиста, този парламент не просто трябва да приключи работата си, а ако искаме да осъществим някаква приемственост, ние трябва да подготвим редица законопроекти, които следващото събрание да започне да разглежда и приема.

Свързани публикации

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.