Левицата подкрепя идеята за Министерство на туризма

Привличане на туристи и подкрепа за инвеститорите са сред приоритетите в платформата на БСП ЛЯВА БЪЛГАРИЯ. Това заяви водачът на листата на социалистите за Благоевградска област Кристиан Вигенин, който заедно с председателя на БСП Михаил Миков се срещнаха с представители на туристическия бизнес в Сандански. Сред дискутираните теми бяха конкретни предложения на туроператорите и хотелиерите, свързани с развитието на регионалната и местна инфраструктура, създаването на министерство на туризма, мерките, предприети от предишното правителство в подкрепа на туризма и подобреното консулско обслужване за чуждестранните туристи.
„Миналата година заварихме сериозно недоволство от туроператорите, свързано с дейността на Външно министерство. В кратки срокове бяха прекратени всички порочни практики за умишлено пренасочване към изнесените визови центрове, което оскъпяваше туристическите пакети, бяха премахнати своеволно поставяните квоти за туроператорски фирми”, заяви Вигенин. Бившият външен министър подчерта, че е била създадена много по-добра организация в консулските служби в страните, от които има най-голям туристопоток – Русия, Украйна, Беларус и Турция, което е позволило съкращаване на сроковете за издаване на визи.
Готови сме да продължим сериозната работа в подкрепа на туризма, в тясно партньорство с бизнеса, подчерта Вигенин.
„Основното, което търсим, е някаква по-справедлива политика. По-справедлива за работещите, по отношение на доходите, по-справедлива за тези, които се занимават с бизнес, по-справедлива към цялото общество“, каза председателят на НС на БСП Михаил Миков. Той заяви и принципното си съгласие за създаване на министерство на туризма, каквото желание изказаха представителите на бранша, но по думите му с много ясно разписани функции.

Свързани публикации

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.