Лена Русенова положи клетва като член на УС на БНБ

„Доверието на гражданите в ефективността и справедливостта на институциите е в основата на икономическото и обществено благоденствие. 135 години след своето създаване Българската народна банка е утвърден пример за стабилност и приемственост“. Това заяви президентът Росен Плевнелиев на церемонията по повод встъпването в длъжност на Лена Русенова като член на Управителния съвет на БНБ.

В изказването си държавният глава подчерта, че в условията на икономическа и финансова криза в Европа и света, БНБ изпълни успешно мисията си да бъде гарант за стабилността на националната валута и на банковия сектор в България. „Това са предпоставките за постигането на устойчив растеж и вярвам, че БНБ ще продължи да бъде пример за институционална ефективност и ще работи за постигането на стратегическите приоритети пред страната ни“, заяви Росен Плевнелиев. Той подчерта, че хората в Управителния съвет на БНБ са личности с високи професионални качества и им пожела да съхранят БНБ като стълб на финансовата стабилност, запазвайки своята институционална независимост и отговорност пред обществото.

В изказването си на церемонията Лена Русенова благодари за оказаното й доверие да бъде член на Управителния съвет на БНБ от квотата на държавния глава и изрази решимостта си да продължи да работи за финансовата стабилност на страната и независимостта на финансовата институция.

Снимка: Пресцентър

Свързани публикации

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.