Легия “Раковски” призова за подкрепа на протестиращите

Националният съвет на Българска офицерска легия „Раковски” с тревога следи за развитието на въпросите касаещи орязването на социалните права на служителите в сектор „Сигурност”заложени в бюджет 2016. За нас е непонятен и неприемлив механизма, по който за пореден път бяха взети решения, които засягат пряко тези служители. Свидетели сме на тиражирането на всякакви предложения и слухове подкрепени с неясни и витиевати доводи и оправдания. Като цяло можем да кажем, че за пореден път се прави опит за отнемане на социални права на служещите в сектор „Сигурност” и в частност във Въоръжените сили под благовидния претекст за „оптимизиране” на сектора, единственно на гърба на Българският военнослужещ, полицай, пожарникар, служител във затворите.

Това се посочва в разпространената декларация на легия “Раковски”. Ето и останалата част от позицията на сдружението.

Членовете на нашата организация не приемат намеренията на министъра на финансиите, за когото службата в сектор „Сигурност”е принизена единственно и само до цифри.

Противопоставяме се ясно на намеренията за отнемане на социални права на хората работещи в сектор „Сигурност”.

Трябва да се прекратят всякакви действия касаещи промени в социалния пакет на служещите в сектор „Сигурност”.

Поради спецификата на създалата се ситуация заявяваме:
– Максимата „Разделяй и владей” не може и не трябва да бъде налагана в и срещу сектор „Сигурност” и цялото общество. Противопоставянето на различните професии една срещу друга, не би довело до нищо добро;
– Подкрепяме и заставаме до колегите от МВР в техните справедливи искания;
– Призоваваме членовете и симпатизантите на БОЛ „Раковски”, Българските военнослужещи, войните от резерва да се включат в провежданите мероприятия на колегите от синдикатите в МВР при пълно спазване на Конституцията и законите на Република България.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.