Лазаров и Писанчев подадоха оставки

Главният секретар на МВР Светлозар Лазаров и председателят на ДАНС Владимир Писанчев са подали своите оставки. Това става 48 часа след като министърът на вътрешните работи Веселин Вучков поиска да бъде освободен от поста си в правителството и изтъкна като основна причина невъзможността да смени шефовете на ДАНС и ДАТО, както и главния секретар на МВР.

Днес за оставките на Лазаров и Писанчев съобщи премиерът Бойко Борисов при откриването на новата сграда на Софийския районен съд.

„Сутринта Лазаров си подаде оставката. Помолих го да си довърши случая във Велико Търново (бел. ред. убийството на 23-годишната студентка Вероника Здравкова). Ще приема оставката най-вероятно утре на обед. Дотогава очаквам да има задържан по случая“, заяви Борисов. Премиерът обясни още, че по-късно днес очаква при него да дойде и председателят на ДАНС Владимир Писанчев, който също по телефона е заявил намерението си да се оттегли.

Борисов съобщи още, че той самият вече има готово предложение за шеф на ДАНС, като гарантира, че то ще бъде съгласувано с „всички възможни хора на света“. По думите на премиера, новият главен секретар на МВР ще бъде предложен от вътрешния министър Румяна Бъчварова.

Стана ясно също така, че на този етап премиерът Борисов няма намерение да иска оставката на председателя на Държавната агенция „Технически операции“ (ДАТО) Цветан Китов.

Междувременно от Министерски съвет съобщиха, че Владимир Писанчев вече е депозирал оставката си.

Свързани публикации

1 Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.