Лазар Илиев и Росен Ангелчев започнаха работа като синдици на КТБ

Докладът на Alix Partners за КТБ не бил най-секретното нещо на света, ще го публикуват в интернет

Назначените от СГС временни синдици в КТБ Лазар Илиев и Росен Ангелчев влязоха днес в централата на банката на площад “Гарибалди” с внушителна компания от държавни мъже. Синдиците бяха съпровождани от финансовия министър Владислав Горанов, зам.-главният прокурор Борислав Сарафов и главният секретар на МВР Георги Костов. Те обясниха присъствието си с подкрепата на държавните органи, както и с нуждата от непрекъсната комуникация между синдиците и държавното обвинение – с цел да се съберат доказателства, ако назначените от БНБ квестори са извършвали престъпления, съобщи bTv.

От прокуратурата коментираха, че идването на министъра, зам.-главния прокурор и професионалния ръководител на МВР е знак, че държавата спира ограбването на КТБq, а днешните събития били продължение на среща с участието на премиера, главния прокурор Сотир Цацаров и шефовете на службите.

Финансовият министър Владислав Горанов обясни присъствието си с това, че назначаването на временните синдици е следствие от приемането на извънредно законодателство, визирайки направените по негово искане и гласувани по спешност от парламента промени в Закона за банковата несъстоятелност.

Новина произведе единствено зам.-главния прокурор Борислав Сарафов. Той съобщи на репортерите, че ще се кръгът на обвиняемите по КТБ. Освен това стана ясно, че продължава събирането на доказателства и вече има задочно обвинение срещу мажоритарния собственик на банката Цветан Василев.

Свързани публикации

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.