Лавров: Санкциите срещу Русия може да се окажат бумеранг

Санкциите срещу Русия могат да се окажат като бумеранг за тези, които ги използват. Това предупреди руският външен министър Сергей Лавров, който тази нощ проведе поредния телефонен разговор с американския държавен секретар Джон Кери, предаде БНР.
Разговорът се е провел по инициатива на Джон Кери и идва след две срещу между двамата в последните дни по време на конференция за Либия в Рим.
От краткото съобщение на руското външно министерство става ясно, че Сергей Лавров е предупредил САЩ да не предприемат прибързани и необмислени действия, които могат да навредят на руско-американските отношения. Според Лавров, това се отнася най-вече до санкциите срещу Русия, които по думите му могат да се превърнат в бумеранг и да ударят по интересите на самите САЩ.
От своя страна Джон Кери е подчертал важността да бъде намерен конструктивен начин за разрешаване на кризата по дипломатически път и това да бъде както в интерес на народа на Украйна, така а на Русия и международната общност. Двамата външни министри са се договорили контактите за търсене на решение да продължат.

Свързани публикации

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.