Лавров обвини Запада, че иска да смени режима в Русия

Целта на западните санкции е смяна на режима в Русия. Това заяви руският министър на външните работи Сергей Лавров по време на заседание на Съвета за външна политика и отбрана, предаде БНР.
По думите на Лавров публични личности на Запад открито твърдят, че е необходимо да се наложат такива санкции на Русия, които да разрушат икономиката и да засилят народните протести, като целта на този подход е не само да принуди Русия да промени своята политика, но и да се стигне до смяна на режима. Лавров бе категоричен, че санкциите са навредили не само на Русия, но и на страните, които са ги въвели, а да се говори за някаква изолация на Русия изобщо не е сериозно.
Тези действия разрушават системата на международните икономически отношения и самите принципи, на които те се изграждат, изтъкна Лавров. Руският министър на външните работи обвини западните страни, че като са подкрепили екстремистите в Украйна са пренебрегнали собствените си демократични принципи.
Никой в Русия няма намерение да се отказва от сътрудничеството с Европа, каза още Сергей Лавров, но предупреди, че бизнес отношенията никога няма да бъдат както преди.

Свързани публикации

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.