Лавров критикува стремежа на Украйна за членство в НАТО

Стремежът на Украйна към членство в НАТО подкопава усилията за прекратяване на конфликта в източните райони на страната, коментира министърът на външните работи на Руската федерация Сергей Лавров. Освен това дипломатът обвини Вашингтон, Брюксел, НАТО и някои европейски столици, че подкрепят „партията на войната“ в Киев, съобщи ИТАР-ТАСС. Сергей Лавров отново призова Вашингтон да използва влиянието си над Киев за намиране на мирен изход от кризата, като допълни, че предстоящото посещение на президента Петро Порошенко в САЩ предоставя добра възможност да се направи това.

Руският министър на външните работи коментира и работата на приключилата в Минск без споразумение за примирие среща на контактната група за урегулиране на ситуацията в Източна Украйна.

„Това беше първата среща, на която с участието и на Киев, и на опълченците от Луганската и Донецката народна република, се обсъждаха въпроси за политическото урегулиране. До вчера подобна дискусия, в такъв формат, нямаше, заяви Сергей Лавров.

Свързани публикации

Коментирай първи

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.